• 9.6.2019
  • 20:00
  • MKZ Bělá pod Bezdězem

Zveme všechny místní Běláky na sobotní program k akci „Není Bělá jako Bělá“.

Delegace z měst a obcí, které mají v názvu Bělá, projdou průvodem Českou ulicí k pavilonu, kde od 10 hodin postupně představí svá města nejen slovně, ale také živým obrazem z historické události. Budou probíhat soutěže a hrát hudba. Jako doprovodný program můžete navštívit výstavu rádií ve Výstavním sále MKZ, v Komorním sále budete moci sledovat promítací smyčku fotografií z minulých setkání Běláků, a podle počasí uvidíme i balóny nad Bělou. Od 14 hodin uslyšíte světové evergreeny v podání kapely Wendy´s band, od 17 hod. zahraje mladá autorská rocková skupina Wotazník a večer bude patřit naopak starším rockerům. Těší se na Vás The Heretics group.

Od 20 hod. nám balonáři v rámci Balonového hemžení, které probíhá souběžně s akcí, Není Bělá jako Bělá, přivezou upoutaný balon do parku na náměstí a pokud dovolí počasí, uvidíme i start a odlet. Balonová ohňová show tentokrát vypukne ve 22 hod. na Masarykově náměstí.

Kromě toho všeho nabízíme prohlídku městem s průvodcem, která odchází ve 14 hod. od MKZ na Masarykově náměstí, ve stejnou dobu začnou také dojíždět na náměstí historická vozidla, která se u nás zastaví během své cesty v rámci Veteránského rojení na Lobči.

Můžete si vybrat také turistickou vycházku s průvodcem na Valdštejnsko, která vás zavede k loveckému zámečku. Zájemci se sejdou ve 13.00 v parku u fontány, kde dostanou bližší informace.

Na zámku se můžete od 13 zúčastnit dílničky Zvířátka ze sena pod vedením lektorky Jany Císařové. Vstupné na dílničku je 50 Kč. Všechny děti zveme na pohádku O Princezně Majolence, která začíná v 16 hod. na zámeckém nádvoří. Na pohádku je vstup volný.

Těšíme se na příjemný sobotní den s Vámi.