• 6.10.2016
  • 17:00
  • Výstavní sál MKZ

Výstava prací žáků výtvarného oboru bělské pobočky ZUŠ Mladá Boleslav bude zahájena ve čtvrtek 6. října 2016 v 17 hodin ve výstavním sále MKZ slavnostní vernisáží spojenou s malou módní přehlídkou.

Vystavené práce představují výsledky tvůrčího snažení žáků I. stupně výtvarného studia za poslední dva roky. Naším největším inspiračním zdrojem je příroda a svět kolem, svět, ve kterém žijeme. Žáci vycházeli ze základních technik, běžně známých a používaných, ke kterým patří zejména kresba tužkou, pastelem nebo malba akvarelová či temperová. Ve své tvorbě běžně překračovali tento rámec a uplatňovali techniky v různých kombinacích, obohacovali je o další inovativní prvky, inspirovali se mozaikou i počítačovou hrou Minecraft, biblickým příběhem, nebo uměním australských aboriginců. Práce na posledně zmíněné téma vystavovali dokonce na celostátní přehlídce výtvarných oborů Základních uměleckých škol ve Šternberku.

Uvidíme zde první výtvarné krůčky našich nejmladších předškoláků i absolventskou práci naší nejstarší studentky, která tak postoupila do II. stupně ZUŠ.