• 26.5.2018
  • 07:30
  • Sportovní hala

V květnovou sobotu se vydáme po Zlaté stezce hradů v Českém středohoří do vinařství v Třebívlicích. Ovšem vinařství si necháme až na závěr, aby naše nohy předčasně neztěžkly.

Putování zahájíme v 9 hod. v Třebenicích prohlídkou Muzea českého granátu. Poté se vydáme v Máchových stopách na zříceninu hradu Košťálov přes zámek Skalka do obce Vlastislav, do míst, kde měla podle Jiráskových Starých pověstí českých proběhnout Lucká válka. Cíl putování je v nedalekých Třebívlicích, které spadají do nejstaršího vinařského regionu v Čechách.

Vinařství navazuje na mnohasetletou tradici litoměřických vinic a připomíná příběh nenaplněné lásky Johanna Wolfganga Goetha k baronce Ulrice von Lewetzow. V Třebívlicích navštívíme Zámecké vinařství s komentovanou prohlídkou vinic a degustací vína. Zájemci mohou nahlédnout do malého muzea Ulriky von Lewetzow v zámeckém parku.

Odjezd autobusu z Bělé od sportovní haly je v 7.30, z Doks, autobusového nádraží, v 7.45. Zahájení v Třebenicích v 9 hod. Jízdné je 150 Kč, startovné 30 Kč.
Zlatou tečkou za cestami s Máchou za révou a chmelem bude 8. 9. návštěva Žatce, evropského města piva.

Protože počet míst je omezen, neodkládejte rezervaci místa v autobuse a přihlaste se co nejdříve na všechna nebo jen některá z nabízených putování u Jiřího Bollarda (720 584 360) či na stránkách TPD Bělá pod Bezdězem (http://www.tpdbelapodbezdezem.wbs.cz).

Těšíme se na všechny máchovské romantiky a milovníky vinného či chmelového moku.