ℹ️ Již v létě 2024 bude zahájena rekonstrukce bělského zdravotního střediska – přípravy finišují:
▶️ Po úspěšném vyřízení administrativy a projektové dokumentace na rekonstrukci střediska se již vše schyluje k vlastnímu zahájení prací. Na zdravotním středisku je již živo.
▶️ Během letošního dubna proběhlo vyklizení a stěhování některých prostor a výmalba dočasné ordinace MUDr. Milana Hesouna. Dětského lékaře totiž v návaznosti na plánovanou první etapu rekonstrukce zdravotního střediska musíme dočasně přestěhovat tak, aby byl provoz ordinace co nejméně rušen stavebními pracemi.
▶️ V nové ordinaci bude MUDr. Hesoun ordinovat od poloviny května 2024.
▶️ Vstup do ordinace bude nově pravým vchodem objektu (u rehabilitace), kde byly již osazeny nájezdy pro kočárky.
▶️ Vlastní stavební práce by měly být zahájeny v letních měsících 2024.
▶️ V tuto chvíli probíhá výběrové řízení na dodavatele, který bude radou města vybrán začátkem měsíce května 2024, pokud poběží vše podle plánu.
▶️ V první etapě proběhne rekonstrukce prostor pro pediatrii, rehabilitaci (prostor stávající kočárkárny) a výstavba nového sociálního zázemí.
▶️ V rekonstruovaných prostorech dojde také k výměně oken.
ℹ️ První etapa rekonstrukce by měla být dokončena na přelomu roku 2024/2025.
▶️ Následně se bude pokračovat další etapou oprav, které spočívají ve výměně oken ve zbývající části budovy, zateplení objektu, rekonstrukce a zateplení střešního pláště a nový systém vytápění.
▶️ Na obě etapy rekonstrukce zdravotního střediska byla v letošním roce podána žádost do “Operačního programu Životního prostředí 2021—2027” a my pevně věříme že budeme úspěšní a podaří se část nákladů pokrýt z dotačních prostředků 🙏.
Dušan Hýbner, místostarosta města