• 7.4.2018
  • 08:00
  • MKZ Bělá pod Bezdězem

Vydejte se s námi na 15. putování Máchovi v patách na místa spjatá s pěstováním chmele, vinné révy či výrobou moku z těchto surovin.

Jdeme-li s českým romantickým básníkem K. H. Máchou, nesmí chybět tajemství, nešťastná láska nebo nějaký ten mord. A tak naše letošní první putování směrujeme do Kokořínského dolu do Harasova k tzv. Krvomlýnu. V sobotu 7. dubna se vydáme z Bosyně, kde máchovské putování zahájíme, po naučné stezce Poklady Harasova k harasovskému mlýnu, abychom se seznámili s historií zaniklého hrádku a s pověstí, která dala harasovskému Novému mlýnu temný název Krvomlýn. Z Harasova přejedeme autobusem do Vojtěchova a vydáme se po zelené značce Vojtěchovským dolem kolem úžasných skalních útvarů Jestřebických pokliček do Jestřebic a odsud po místním značení Šemanovickým dolem kolem Žižkových maštalí do Šemanovic. Celkem ujdeme 9 km. Vyvrcholením bude návštěva pivovaru v Lobči s občerstvením a ochutnávkou.

Odjezd autobusu z Bělé od sportovní haly je v 8:00 hod., z Doks, autobusového nádraží v 8.15, zahájení v Bosyni v 9:00 hod. Jízdné je 100 Kč, startovné 30 Kč.

Protože počet míst je omezen, neodkládejte rezervaci místa v autobuse a přihlaste se co nejdříve na všechna nebo jen některá z nabízených putování u Jiřího Bollarda (720 584 360) nebo na stránkách TPD Bělá pod Bezdězem (http://www.tpdbelapodbezdezem.wbs.cz).